3-dagers tur til Hardanger

Årets langtur gikk til Hardanger og Hotel Ullensvang 12. – 14. mai. Målet for turen var å få sett fruktblomstringen i full prakt. I et normalår var vi kanskje litt tidlig ute, men hvordan ville det være i 2025?

Bussturen startet mandag 12. mai fra Elverum, videre via Myklagard og Vikingskipet med 31 forventningsfulle i lasten. Turen gikk så mot Dokka og Fagernes med lunsj-stopp på Mjøsvang. Etter lunsj videre til Tyin – Borgund – Aurland – Flåm – Voss, og videre til vårt hotell i Lofthus, Hotell Ullensvang kl.18.

Andre dagen hadde vi utflukt til Baroniet Rosendal. Dro via Odda og fikk et lite glimt av stavkirka til Lotepus, videre gjennom Folgefonntunellen og til Rosendal. Inne på det 300 år gamle barokkslottet fikk vi interessant omvisning i interiøret med tilhørende historie om de ulike eierne. Omvisningen fortsatte ute i den imponerende, innholdsrike hagen eller parken. En kraftig lunsj ble inntatt i et ombygget uthus i nærheten. Kokken hadde kanskje ikke hatt sin beste dag…

Her kan du lese om baroniet: Baroniet Rosendal – Wikipedia

Turen tilbake gikk samme veg og endte på Lofthus Sideri like ved hotellet. Her fikk vi vite hvorfor Ullensvang er så godt egnet for fruktdyrking og om overgangen fra juice- til moderne siderproduksjon. Smaksprøver av Fjåg, Gaum, Rebell og Lun.

Hjemturen tredje dagen gikk via Eidfjord mot Måbødalen med kort fotostopp ved Vøringsfossen, videre over Hardangervidda mot Geilo og lunsj på Skysskroa i Gol. Kraftig brann på Hunton fiber medførte retur via Vingrom.

Utepils, Ullensvang Hotel. Foto: Mate Overå
Rosendal slott, biblioteket. Foto Marte Overå
Blomstring i Hardanger. Foto: Marte Overå
Lofthus Sideri. Foto: P.M.Klomstad
Vøringsfossen. Foto: Marte Overå