Dagstur til Oslo og Roseslottet

Foto: Per Magnar

Årets dagstur gikk med buss til Oslo den 5. juni. Vi hadde avreise fra Vikingskipet kl. 06:30 og plukket opp deltakere på Myklegard, Elverum, Flisa, Kongsvinger og Skarnes. Alle 42 kom trygt fram til Christiania Torg til avtalt tid kl. 10:30. Det var for mange av oss den første gangen vi ble guidet rundt i gamle Christiania.

Deretter dro vi videre til Holmenkollen og Roseslottet kl. 13, til avtalt omvisning og informasjon om kunstverket og om Roseslottets betydning: «En kunstinstallasjon og et pedagogisk prosjekt som har som formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme som da ble satt ut av kraft.»

Etter et interessant, men vått besøket på Roseslottet tok vi den korte turen til Frognerseteren, der vi spiste dagens middag. Vi fikk servert kjøttkaker med ertestuing, poteter og rørt tyttebær, for ikke å glemme desserten som var eplekake med krem og kaffe. Gode og mette satte vi kursen hjemover samme veg. På Hamar kl. 20:30.

Takk til Are og Gerd Jorunn for fin tur.

Foto: Per Magnar
Foto: Gerd Jorunn
Foto: Gerd Jorunn