|

Vandringstur syd på Hvasser

Årets første tur gikk til Hvasser og 20 sporty deltakere møtte opp på Fynsletta. I fint og vindstille vårvær gikk turen i lett terreng langs kysten sørover mot Krøkle. Her valgte noen en rute som gikk nordover og opp veien til toppen av Tjønneberget og DNTs hytte. Resten gikk videre over stranden ved Pirane og opp til toppen av Tjønneberget fra syd, noe som innebar litt mer «klatring».

DNT hytta har flott beliggenhet med utsikt utover vannet. Hyttas bord og benker ble benyttet til inntak av medbrakt mat og drikke. Det ble en hyggelig lunsj hvor praten som vanlig gikk lett om løst og fast.

På tilbaketuren delte gjengen seg i to grupper. Halvparten valgte å gå veien tilbake – først nordover til Oppegård før man krysset via en gårdsvei over et jorde og videre på sti gjennom skogen tilbake til Fynsletta og bilen hjem. Den andre gjengen tok veien videre ned fjellet mot vest og videre på vei nordover til før man krysset østover igjen til Oppegård og inn på den samme løypen som den andre gruppen.

Neste tur blir 24. mai og går til Kjose hvor temaet er fløtningshistorie – mer informasjon kommer.