Foreningen i Aust-Agders 40 års jubileum

Hyggelig Juletreff og Jubileumsfeiring på Eikely.

Torsdag 2. desember møtte ca. 60 medlemmer inklusive gjester til julemiddag og jubileumsfeiring på Eikely, et tradisjonelt sted for julefeiring i vegvesenetregi.

Styret ved jubileumsfeiringen i 1989. Fra vesntre Per Franksson, Bjarne Høvik, Osmund Salvesen, Hans Uldal og Kåre Moland. Olav Nygård var ikke tilstede.

Det er gått over 42 år siden fremsynte menn med tidligere arbeidsformann og hovedtillitsvalgt Tellef Rislaa fra Herefoss i spissen, så behovet for en pensjonistforening i vegvesenet. Rislaa var født i 1907 og hadde arbeidet i vegvesenet siden 1924. Som hovedtillitsvalgt hadde han god kontakt med ansatte både i utedriften og på vegkontoret. Spesielt hadde han god kontakt med Johannes Irgens som var vegsjef i Aust-Agder fra 1957 til 1975. Fra 1975 til 1984 er det Bjarne Haugmoen som er vegsjef og som med stor sikkerhet stiller seg bak Rislaa og hans interimsstyre, som ble dannet 10.april 1979. Styret bestod av: Torgeir Bomvoll, Harald Lauvland, Aslak Baasland, Arne Holmgren, Trygve Lyngdal og Eivind Rundholt.

I Sørlandsporten nr.1/1989 finner vi overskriften «Også pensjonistene jubilerer». Styret den gang valgte å feire 10 årsjubileet allerede 27.januar 1989 i forbindelse med foreningens årsmøte.

Bildet over viser leder Anders Noddeland i bakgrunnen. Foran Lisbet og Kjell Birkeland

Foreningsleder Anders Noddeland ønsket medlemmer og våre 2 innbudte gjester, Kjell Solheim fra landsstyret og Kjell Haugland fra foreningen i «Vest-Agder», velkommen. Anders kunne feire sin 75 års årsdag i lag med flere gjester enn han så for seg. Da jubileumsfeiringen ble flyttet uten at vi hadde helt kontroll på gebursdagen hans,  fikk vi et lite problem. Det tok heldigvis Anders på vanlig måte med godt humør. Verre var det da han et par dager før arrangementet ble innkalt til koronavaksinasjon midt i jubileumsfeiringen. Men da stod Ingeborg Vehus klar til å steppe inn og lede jubileumsfesten i mål.

Kjell Solheim gratulerte og orienterte.

Men tilbake til den delen av programmet hvor Anders ledet an. Kjell Solheim kom med lykkeønskninger og blomster fra landsstyret. Vi er den eldste pensjonistforeningen i Vegvesenet, bare Rogaland er i «nærheten». Solheim fortalte om løst og fast fra landsstyrets arbeid, og nevnte også årets lønnsoppgjør hvor pensjonistene har fått en regulering på nivå med øvrige lønnstakere. For første gang på lenge har vi fått reallønnsvekst. Solheim hadde også flere gode fortellinger på lager, og her fikk han godt følge av en spøkefull Kjell Haugland, som også hadde med blomster og gratulasjoner til jubilanten. Begge fikk takk i form av hver sin flaskeskute, selvfølgelig signert Kjell Birkeland. Fantastiske gaver for vår pensjonistforening å kunne overlevere våre gjester. Nok en gang må vi rette en stor takk til Kjell.

Eikelykokkene hadde absolutt gjort seg flid med maten.

Skikkelig god ribbe med sprø svor, og ellers alt av tilbehør. Bildet viser ribbe og tilbehør som er gjort klar til runde 2, men de aller fleste var visst mer enn mette etter runde 1.

Riskrem og bringebærsaus ikke å forglemme.                                                       

Bjørn Johnsen, Anders og Vigdis Noddeland gjør seg klare til desserten, på venstre side er Lisbet Birkeland og Else Marit Larsen  klare til å forsyne seg.

Ingen jubileumsfeiring uten bløtkake.

Fritt valg – marsipanlokk eller tradisjonell bløtkake, eller kanskje begge deler.     

 Lotteri.                                                           Ingeborg Vehus og Gerd Botterli hadde kjøpt inn premier og sørget for at det under hver tallerken var et lodd med store muligheter til gevinst. Nok en flaskeskute fra Kjells hånd var hovedgevinst. Vi registrerte at Anne Sofie Samuelsen ble flaskeskutevinner. Mange fikk også blomst med seg hjem

Det ble tid til en hyggelig prat med gamle arbeidskamerater før maten ble servert. Det summet også godt under måltidet. Vi gjenkjenner fra venstre Lillian og Trond Hellestøl, Kolbjørn Ristøl, Cay Hausland, Lars Olav Knutson, Jan Tore Jensen, Oddvar Aas og Edvin Kristiansen.                                                                                       

Så satser vi på å møtes igjen for å avvikle årsmøte – et stykke ut i det nye året.