Felles styremøte mellom Vest-Agder og Aust-Agder pensjonistforening.

Etter fylkessammenslåingen kom spørsmålet opp om vi skulle gå inn for en felles pensjonistforening for hele Agder fylke. Det ønsket ingen. Vi fortsatte derfor som to selvstendige foreninger. Men vi ble enig om å bytte på å gjennomføre ett felles styremøte i året. I år var det Aust Agders tur, og møte ble avholdt på vegkontoret på Harebakken den 11 juni.

Svein Harald Søndenaa kunne ønske velkommen fulltallige styrer fra begge foreninger. Nye styremedlemmer velges hvert år, og vi fikk en nyttig gjennomgang ved at den enkelte styremedlem presenterte seg med antall år i etaten, og hva de hadde jobbet med.

Etter gjennomgang av referatet fra siste samling, ble saken om bruk og innhold av foreningens hjemmeside, Vegpensjonistene.no diskutert. Skulle den bli nyttig, så måtte den ha innhold som var interessant for medlemmene. Vest Agder har i lang tid vært aktive. De har ressurspersonen for hjemmesiden for hele landet i egen forening, Hans Seland. Nå er Aust Agder i gang, og etter opplæring prøver foreningen etter hvert å få noe mer nyttig innhold.

Etter dette orienterte avdelingsdirektør Roar Midtbø Jensen om organiseringen av Statens vegvesen. Hovedsaken var at fylkesvegene ble overført til fylkene, og dermed forsvant de fleste ansatte dit. Staten satt igjen med riksveiene som ble organisert som landsomfattende divisjoner. I dag er det ca 100 personer som har tilhold på Harebakken. Rekrutteringen til pensjonistforeningene er merkbart mindre i hele landet.

Til slutt orienterte forbundssekretær Hans Seland fra arbeidet i forbundsstyret.