|

Teatertur til Oslo

Torsdag 5. september reiste 29 forventningsfulle medlemmer med buss til Oslo for å se forestillingen EVIG UNG på Chat Noir. En musikalsk komedie full av Rock’n’roll, varme og dødelig frekk humor.

Bussen startet i Sandefjord og plukket opp både på Auli bussstasjon, Tønsberg jernbanestasjon og Kopstad.

Vi ankom Akerbrygge i strålende sol og 27 grader. Det var full sommer og yrende folkeliv og vi glemte helt at det var september da vi vandret langs brygga til Rorbua. På Rorbua var det bestilt en toretters middag. Med inspirasjon fra det nordnorske kjøkken og mors kokebok fikk vi servert et tradisjonsrikt måltid laget fra bunnen med ekte råvarer. Det var ovnsbakt laks med grønnsaker, kokte poteter og smørsaus med sitron og til dessert Tilslørte Lofotpiker (smuldrepai med rabarbra og krem). Alt smakte veldig godt.

Etter middagen ruslet vi i det herlige været opp til Chat Noir hvor forestillingen startet kl. 19:30.

“Evig ung” er en musikalsk komedie med trøkk som handler om det å bli gammel, spekket med dødelig frekk humor og et skråblikk tilpasset vår tid. Flere tiår etter sin storhetstid som skuespillere har Hege Schøyen, Bjarte Hjelmeland, Henrik Mestad, Mari Maurstad, Ingar Helge Gimle og Gisle Børge Styve flyttet inn på sykehjem. Bygget som tidligere huset ærverdige Chat Noir Teater har blitt forvandlet for å imøtekomme byens aldrende befolkning. Det var en perlerekke av kjente pop- og rockelåter fra de siste 50 årene, med passende titler som “Stayin Alive”, “Forever Young” og “I Will Survive”. En særegen blanding av humor, varme, musikalske innslag og ettertanke som treffer rett i hjertet.

Etter forestillingen ble vi plukket opp av bussen for retur tilbake til Vestfold i en kveld som fortsatt var varm og bar preg av sommer.