Sommerturen til Trollhättan

Turen gikk med Fjordline fra Sandefjord tirsdag 11 juni, det var 44 påmeldte som kom med bussen fra Tønsberg. Fra Strømstad gikk bussen videre til Trollhättan. Vi startet med flott, svensk lunsjbuffet i Folkets Hus. Så var det omvisning på SAAB-museet. Museet var bygget inni den 400 meter lange produksjonshallen. De disponerer 140 biler og halvparten er på utstilling til enhver tid. Vi ble guidet rundt av to tidligere ansatte (begge norske) som hadde hatt hele sitt arbeidsliv i konsernet. Begge framhevet det innovative miljøet med stor frihet for forskning og utvikling, en fantastisk lagånd med bedriftens utvikling i fokus. Det var et godt sted å jobbe. Inntil konkursen 19. desember 2011.

Vi spiste middag på hotellet og overrasket Mary med å takke henne for mange års insats for pensjonistforeningen. Mary har mange jern i ilden og hadde ikke tid til å komme på årsmøtet…

Onsdagen var vi på tur på Göta Kanal som ikke var Göta Kanal likevel. Men det var sluser og båten snudde ved sydenden av Vänaren. Det var kaldt og ganske surt, men hyggelig tur og deilig lunsj i salongen ombord. Torsdagen var vi på vakre Läckø slott, fikk handlet på Torpamotet og så var det ferge tilbake til Sandefjord og vel hjem til alle. Fin tur, stor takk til kulturkomitéen som ordner alt så fint.

Se bilder fra turen nedenfor.