SVP Hedmark på Færøyene

Statens vegvesens pensjonistforening i Hedmark arrangerte tur til Færøyene for sine medlemmer høsten 2015.
Det var lagt opp til en fire dagers tur med tre overnattinger på hotell Føroyar i Torshavn, som er hovedstaden på Færøyene. Det var i alt 33 stykker som hadde meldt seg på.
Fra færøene 1

Turen gikk med fly fra Gardermoen til Bergen og derfra videre med et nytt fly til Færøyene. Etter en god natts søvn våknet vi opp til en noe grå dag. Første del av dagen ble brukt til litt utforsking av hovedstaden på egen hånd. Senere på dagen busset vi til Kirkjubøur som har et av verdens eldste bebodde trehus ”Røykstovan” som kan dateres til ca. 1050. Her fikk vi servert kaffe og kaker. 

Her lå også den eldste kirken på Færøyene Olavskirken oppkalt etter Olav den Hellige. Kirken er fra 1200 tallet. 

Bilde: Fra Gamlebyen i Torshavn. Vår fremragende guide helt til høyre

 

Etterpå sto den gamle bydelen i Torshavn for tur, dette er en av Europas best bevarte bydeler i tre og stammer fra 1600 tallet. Her er et virvar av smale smug, trapper og små plasser. Neste dag var det sightseeing med buss rundt på øyene. Vi besøkte laksetrappene i Leynar og en liten plass som het Bøur før vi inntok lunsj på kaffe Fjørdøy i Sørvagur.

Færøyene 2Videre ut til Gjøgv helt nord på øya Eusturoy. Landskapet besto av grønne graskledde daler hvor det gikk sauer og beitet. Lakseoppdrett er en viktig næring på Færøyene og det var store anlegg i noen fjorder. Senere på kvelden spiste vi en herlig middag i downtown Torshavn.

 

Dagen etter bar det hjem etter en vellykket tur.

 

 Bilde fra Bøur

 

BLI MEDLEM DU OGSÅ

 

Vi er medlem av SAKO og

PF logo for skjerm

 

Redaktør: sekretæren i Statens vegvesens Pemsjonistforbund.
Vi benytter Joomla CMS